« Inici | El dia després » | reflexió » | Què fem? » | El Porta a Porta » | Penjada de Cartells » | FRANÇA l'esperança » | Presentació dels 24 components de la llista » | Miscel·lania de Pensaments guardats » | Ens reunim i escoltem » | Una ma estirada enmig de les roses »

Decidir-se

Inesperadament, quan un sap que es troba arraconat, poden sorgir circumstàncies que fan que el tornin a tenir en compte, que torni a ser necessari per tirar endavant alguna gestió. Això ens ha passat. Els dos regidors de CiU hem estat de sobte a la ment dels altres partits guanyadors per tal de proposar-nos d'afegir-nos i formar un govern amb la suficient majoria.
Les negociacions han estat llargues, no per grans discrepàncies. Ha calgut establir prioritats, refondre uns programes, definir responsabilitats. Ha calgut escoltar a molta gent amb més experiència, i valorar finalment, allò que ens sembla més satisfactori, que ens deixa més convençuts. I així ho hem fet. Ens hem decidit per un pacte a 12, entre Entesa, ERC i CiU.
Avui l'hem presentat en una roda de Premsa.
A CiU hem pensat en Estabilitat, Governabilitat, en Programa, en Il·lusió a l'hora de decantar-nos per un o altre pacte quan ens ho han proposat. I la raó per prendre la decisió que ara anunciem és des del convenciment que en les circumstàncies actuals, a la nostra població, aquesta és la millor decisió a curt, mitjà i llarg termini, la que ofereix més garanties.
Estem contents que pràcticament totes les possibilitats hagin hagut de tenir en compta la nostra participació. Estem agraïts també al Partit Socialista per les propostes de pacte que ens ha fet, que hem valorat i que no hem acceptat per les raons que hem dit abans, Estabilitat, Governabilitat, i també Programa.
Des de la nostra responsabilitat de govern que ningú dubti que treballarem durant aquest mandat com el que més, per ajudar a que Palafrugell trobi les millors vies pel benestar i per la qualitat de vida. I que ens mantindrem oberts a tothom, des del respecte i la solidaritat.
Agraeixo al partit que tinc l'honor de representar a Palafrugell tot el seu suport i la total llibertat que finalment m'ha donat a l'hora de prendre aquesta important decisió pel poble.
I dono les gràcies als votants de Palafrugell, tots, que amb els seus vots han propiciat que la formació que represento pugui ser en aquests moments decisiva per formar el nou govern.

He enviat una còpia del pacte als components de la nostra llista als que brindo aquest pacte, animant-los a preparar-se per d'aquí a quatre anys i agafar el relleu.
Ells són el valor més preuat, a l'alça, de Convergència i Unió de Palafrugell.