« Inici | Decidir-se » | El dia després » | reflexió » | Què fem? » | El Porta a Porta » | Penjada de Cartells » | FRANÇA l'esperança » | Presentació dels 24 components de la llista » | Miscel·lania de Pensaments guardats » | Ens reunim i escoltem »

Nou Consistori

Durant el Plé de presa de possessió de dissabte van haver-hi intervencións dels caps de llista.
Vaig voler recordar alguns dels nostres credos, repetits durant la Campanya.
A la vila hi ha molt a fer, i el més gran compromís del nostre grup, Convergència i Unió, és amb les persones, amb tots els que vivim a Palafrugell.
Volem que la vila sigui un motiu d'orgull per a cadascú de nosaltres. Per això estem determinats a treballar com a regidors amb vocació de servei, per aconseguir avançar amb força. Per això, però, creiem que és necessària la col·laboració i la participació de TOTS. Cada veí de Palafrugell a més de l'orgull de viure en aquest poble, ha de sentir que forma part a través d'ell, d'un paisatge, d'un país que ens ha fet com som, que no volem renunciar-hi, ben al contrari: volem fer-lo més gran.
Per aconseguir aquest objectiu l'administració hi destinarà els recursos que disposa, però, la gestió per ella sola no serà suficient per fer un poble, serà burocràcia i poc més. Per això convergència i Unió ha assumit com a lema "Fer Poble, Fer País". Cal tenir clar el poble que volem per viure. Calen bons motors econòmics. I cal escoltar a tothom. Cal treballar incansablement per ser un poble ric en espais naturals perquè considerem el mediambient un repte immediat i necessari.
Cal governar amb energia i il·lusió per fer-ho possible. La gent demana proximitat, calidesa, capacitat d'escoltar per conèixer de primera mà els seus problemes, per aprendre quins són els somnis i les il·lusions que té. Sabem que la política es construeix amb idees. Sense un gran compromís, amb els objectius i amb els valors que són al començament i al final de les idees, els governs esdevenen una maquinària inefectiva i sense rumb, i no importa com n'és de gran la seva majoria.
Creiem en una acció de govern basada en la transversalitat i també en la participació ciutadana, quan es crida la gent per a ser-hi des del començament, la gent vé, respòn, participa. El que no vol la gent és apuntar-se a simulacres.
Creiem en una acció de govern basada en la confiança, en la gestió diària. Creiem que no és possible una bona gestió de govern sense comptar amb el personal de l'Ajuntament com a la més eficaç eina de gestió.
Creiem que des de l'honestedat, el que cal ara és aplicar ambició, contenció i determinació per correspondre a la confiança que han dipositat en nosaltres els palafrugellencs.
Amb el pacte de govern que CiU ha signat per aquest mandat, les forces de Convergència i Unió a Palafrugell podran prendre un nou alè i recuperar la confiança de la militància. Ara cal pensar positiu, aplicar tota l'energia positiva en el nostre projecte, en el benentès que només amb el treball diari i constant d'aquest quatre anys que venen es podrà aconseguir el millor resultat a les eleccions de 2011. I deixarem la part de crítica negativa als contraris, no et sembla?